Lucrurile simple…, esenta vietii


Te-ai intrebat vreodata cum ar fi gradina fara flori, oamenii fara sentimente, scena fara spectacole, parintii fara copii, planeta fara soare? Ti-ai imaginat cum ar fi viata ta fara lucrurile care o intregesc? Suntem atat de obisnuiti cu toate aceste lucruri, ni se pare atat de normal si firesc ca ele sa existe, incat nu realizam importanta lor, nu stim tot timpul sa le pretuim.

Lucrurile simple, cum sunt: razele soarelui, albul zapezii, florile din mai, sentimentele oamenilor, rasetele copiilor, padurea inverzita, pasarile cantatoare, o carte buna, o voce deosebita, un spectacol … si lista poate continua, – acestea sunt cateva din lucrurile simple care ma fac sa strig: „Doamne, cat iubesc viata!”. Vorbim despre lucrurile acestea simple din viata noastra, scriem, ne destainuim, impartasim cu cei dragi. Acest fapt ne face mai constienti, mai pasatori. Si astfel realizam cat de importante sunt pentru noi lucrurile marunte. Sunt atatea lucruri simple care ne umplu viata incat – doar daca ne oprim putin in loc din goana nebuna de zi cu zi – realizam ca de fapt ele sunt esenta vietii noastre. Traim pentru lucrurile simple care ne fac sa ne simtim mai bine, mai umani, mai fericiti! Acesta este Firescul Vietii…

Despre aceste lucruri, pe cat de simple si firesti, pe atat de esentiale, mi-am propus si eu sa scriu aici, urmand astfel sa impartasesc cu voi o parte din gandurile mele.  Asa a inceput sa fiinteze acest blog, care este o invitatie la dialog, la schimb de idei, pareri. De asemenea, blogul contine si o sectiune pentru cei pasionati, ca si mine, de arta culinara, pentru cei care vor sa mai gateasca si altceva sau de ce nu, pentru cei care vor sa ne spuna despre reteta lor preferata.