O pauza binemeritata!


Prin anii ’50, intr-un restaurant din Thessaloniki, un grec ce isi dorea, pentru pauza de lucru, o alternativa la cafeaua lui obisnuita, neavand la indemana apa fierbinte, a amestecat cu shakerul cafeaua instant cu apa rece si gheata. Asa s-a nascut celebrul si deliciosul Frappe Coffee. Noi, cei care improvizam in bucatarie, stim ce lucruri minunate si delicioase se nasc din astfel de experimente (cu mici exceptii;).

Acum, bineinteles ca am auzit cu totii de felurite moduri si retete de preparare a unui frappe. Eu iti recomand astazi, frappe-ul cu inghetata. Asa ca ia-ti o pauza si savureaza un frappe!

Ingredinte (1 portie): 4-5 cuburi de gheata, 2 lingurite de cafea instant, 2 linguri de zahar, 2 cupe inghetata de vanilie, 150 ml de lapte (apa rece, pentru cei carora nu le place laptele).
Se agita bine, intr-un shaker, cuburile de gheata, cafeaua instant si 2 linguri de lapte. Se toarna pasta obtinuta intr-un pahar de frappe (sau orice alt pahar inalt), se toarna peste ea restul de lapte rece, iar la sfarsit se pune incet inghetata. Se poate garnisi cu frisca, diverse toppinguri, scortisoara.

Va urez o vara frumoasa, cu mult timp liber, pe care sa-l petreceti asa cum va place!

Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit!

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. LuxDesign28 spune:

    Bun, bun caffe frappe-ul !🙂 Delicios.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s