Mancare de varza cu ciolan afumat


  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 35 minute
  • Complexitate: medie
  • Portii: 4
  • Ingrediente: 1 varza dulce potrivita ca marime, 1 ciolan de porc mai mic (sau 1/2 dintr-unul mare), prefiert, afumat si dezosat, 1 lingura ulei, 2 cepe, 1 ardei iute mic,  1 rosie mare, 1 lingura pasta tomate, 1 frunza dafin, 1 crenguta cimbru si 1 crenguta marar (uscat sau verde), 1 l apa, sare si piper.

    Preparare: Varza se toaca si se freaca cu putina sare. Ciolanul se taie in bucati si se pune intr-o oala, unde se caleste in ulei, pana se rumeneste, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul iute curatat de seminte si venisoare si tocat marunt, rosia curatata de pielite si taiata cubulete. Se adauga apa, dafinul si cimbrul. Se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert 20 minute, la foc mic. Varza tocata se stoarce de apa ce a lasat-o si se pune in oala peste carne, se adauga mararul si pasta de tomate. Se asezoneaza cu piper, se amesteca si se lasa la cuptor pentru 15 minute. Se serveste cu ardei iute, cu sau fara smantana, dupa preferinta.

    Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit!

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s