Reteta de sezon


Reginele sezonului au fost si raman legumele proaspete, cu o larga varietate de gusturi si culori. Se gatesc usor, pot constitui o garnitura sau chiar felul principal al zilei si in plus, sunt surse naturale de vitamine.

Ei bine, cartoful este o leguma-campion. Cam orice gospodina cunoaste zeci de retete pe baza de cartof. Astazi, in prim-plan, o leguma inca de sezon: cartoful nou.

Cartofi noi gratinati

  • Timp de pregatire: 50 minute
  • Timp de coacere: 20 minute
  • Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg cartofi noi nu prea mari, 300 g pulpa de porc, 4 fire de praz, 100 g cascaval, 100 ml smantana, 2 oua, 1 lingura faina, 20 g unt, nucsoara macinata (optional), sare si piper, patrunjel pentru decor.

Preparare: Se pune pulpa de porc sa fiarba 15 min in cca 2 l apa cu sare sau supa de legume, avand grija sa se ia spuma formata. Se taie doar partea alba a prazului si se toaca marunt. Prazul taiat si cartofii intregi curatati se pun peste carne si se mai lasa totul la fiert inca 15 min. Se scurg apoi toate, iar carnea se taie bucati. Din zeama de la fiert se patreaza o cana care se toarna intr-o cratita si se adauga o lingura de faina dizolvata in putina apa rece, se lasa pe foc sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecata cu oule batute, 50 g cascaval ras, sare, piper si nucsoara. Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune pulpa de porc taiata, cartofii noi si prazul, se toarna peste sosul, se rade restul de cascaval si se mai da la cuptor pentru cca 20 min.

Sfatul meu: nu arunca zeama in care ai fiert carnea si legumele. Strecurata si pastrata la frigider (nu mai mult de o saptamana), ea poate constitui o baza buna pentru o ciorbita.

Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s