O reteta simpla si buna


Nu iti poti petrece chiar toata ziua in bucatarie. Iar pentru zilele in care esti foarte ocupata, iti recomand o reteta simpla, gustoasa si satioasa si … (surpriza!) nu e vorba de cartofi prajiti cu ochiuri;)

Piept de pui cu legume

  • Timp de pregatire: 10 minute
  • Timp de coacere: 45 minute
  • Complexitate: redusa
  • Portii: 4

Ingrediente: 2 buc. mari de piept de pui dezosate, sare, piper, 100 g cascaval (felii), mixt de legume congelat (morcovi, fasole verde, broccoli, ardei colorat).

Sfatul meu: Daca ai putin mai mult timp, pregateste reteta cu legume proaspete oparite, in prealabil, in apa cu sare.

Preparare: Pieptul de pui se taie in 2, pe lungime, obtinandu-se astfel 4 bucati maricele. Apoi se condimenteaza bine si se prajeste in tigaie, in unt incins, cate 2 minute pe fiecare parte. Carnea nu se intoarce de mai multe ori pentru a-si pastra suculenta.

Legumele congelate se aseaza intr-o tava unsa cu unt, iar peste se pun bucatile de pui si sucul lasat la prajit de pieptul de pui. Se adauga 1/2 pahar apa si se lasa la cupor, la foc potrivit, 15 minute acoperit cu folie de aluminiu si urmatoarele 15 minute fara folie. Daca ai un vas cu capac, special pentru cuptor, foloseste-l pe acesta. Apoi, pe fiecare bucata de pui aseaza cate o felie de cascaval si mai lasa la cuptor inca 15 min. Se serveste fierbinte cu salata verde.

Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s