Nicio masa fara peste


Acesta era un slogan comunist, care desi exagerat, are  o doza mare de adevar, deoarece pestele este o mina de aur pentru sanatatea noastra. Consumat de cateva ori pe saptamana, pestele ne va aduce numai beneficii. Toate studiile in domeniu demonstreaza acest fapt. Iata o reteta rapida ce poate fi consumata cu incredete chiar si in timpul dietelor.
 

File de cod cu legume

Ingrediente: 4 fileuri de cod potrivit de mari, 500 g champignon, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 2 rosii mari, 1 lingura ulei, sare si piper.

Preparare: Se taie pestele astfel incat dintr-un file sa se obtina doua bucati, apoi se condimenteaza dupa gust si se prajeste in uleiul incins, cate 3 min. pe fiecare parte. Se scoate pestele pe o hartie absorbanta.

Ciupercile se curata, dar li se lasa codita si se taie feliute pe inaltime, apoi se calesc foarte putin in uleiul in care s-a prajit pestele. Inainte ca ele sa apuce sa lase apa, se adauga ardeii curatati de seminte si taiati in bucati mai mari. Dupa ce legumele sunt calite se adauga pulpa rosiilor si se lasa sa dea in cateva clocote. Se adauga pestele prajit, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca incet pentru a nu se rupe fileurile de peste.

Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s