Dovlecel umplut cu orez si legume


Aceasta reteta pe cat este de usor de pregatit, pe atat este de gustosa. In locul dovleceilor pot fi folositi rosii sau ardei grasi (reteta cu ardei e preferata mea). Poate fi pregatita si pentru una din zilele din post, caz in care se va folosi cascaval vegetal. Este cu siguranta o reteta care-i va incanta pe vegetarieni si nu numai. De asemenea, pentru ca nu este o reteta calorica, ea poate fi utilizata si in timpul dietelor.

Ingrediente: 1 cana orez, 1 rosie mare, 2 catei usturoi, 1 ceapa, 1 ardei gras, 2 dovlecei potriviti, unt, cascaval ras.

Preparare: orezul se fierbe in apa cu sare pentru 15 min. Separat, intr-o tigaie incinsa se calesc in unt ceapa, usturoiul, ardeiul toate tocate marunt si rosia curatata de pielita si taiata cubulete. Se calesc pana cand scade zeama lasata de rosii. Aceaste legume se amesteca apoi cu orezul fiert. Dovleceii se curata si se taie pe din doua, pe latime. Dupa ce li se scobeste miezul cu o lingura, dovleceii se scufunda cu grija in apa fiarta cu sare si se oparesc 3 min, dupa care se scurg bine si cu grija sa nu se rupa. Apoi se umplu cu compozitia de orez cu legume si se aseaza intr-o tava, iar deasupra se presara cascavalul. Se lasa la cuptor 20 min, pana cand cascavalul formeza o crusta frumoasa. Se servesc calzi, ca atare sau sub forma de garnitura.

Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s