Tagliatelle cu pui


Este vineri seara si…, mare bucurie!,… a inceputul weekend-ul!
Ei, pai atunci, haideti sa ne desfatam cu o reteta usoara, aromata, care se prepara rapid, sa savuram un pahar de vin alb, sec si rece si, eventual, sa ne delectam cu un film bun! Astazi putem vedea un film al carui scenariu a fost premiat cu Globul de Aur si care il are protagonist pe George Clooney („Up in the Air”). Sssttt…….! Gataaa, incepe filmul. Va urez o seara frumoasa!

Iata si reteta:

  • Timp preparare: 30 minute
  • Complexitate: redusa
  • Numar de portii: 4
  • Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 ceapa, taiata feliute, 350 g tagliatelle, 2 catei de usturoi, pisati, 1 ardei iute uscat, pisat (optional, pentru cei carora le place un gust mai picant), 1 piept de pui (circa 250-300 g) dezosat, fara piele, taiat cubulete (eu am folosit piept de pui afumat; este mai gustos cu piept de pui proaspat!), 300 ml vermut alb (sau vin alb), sec, patrunjel tocat marunt, 200 ml smantana, sare, piper negru, proaspat macinat, 1 vf. lingurita menta sau busuioc (dupa gust).

    Preparare:

    Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste ceapa 6-8 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie, iar straturile de ceapa s-au separat. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca. Se adauga in tigaie usturoiul si carnea si se prajesc 10 minute, amestecand ocazional, pana ce bucatile de pui sunt facute si rumenite uniform. Se toarna in tigaie vermutul, se da in clocot si se fierbe la foc iute pana ce se alcoolul se evapora si compozitia se reduce la jumatate.

    Intre timp, se fierb pastele in multa apa cu sare si un strop de ulei de masline, un timp egal cu cel indicat pe ambalaj. Se scurg pastele cu grija se transfera pe un platou.
    Se ia tigaia de pe foc, se adauga patrunjel tocat, ardei iute, smantana, sare si piper. Se amesteca cu grija si se lasa 2 minute, cat mixtura sa fie fierbinte.
    Mixtura din tigaie se adauga peste paste. Se servesc imediat, ornate cu patrunjel verde.
     
     
    Foamea-i cel mai bun bucatar. Pofta buna! Fames est optimus coqus. Bon Appétit!

    11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

    1. Ovidiu spune:

      Mmmmm – super tare! Cred ca am sa fac o pasiune ptr. tagliatelle. Arata bestial, salivez😉

    2. Gabriela spune:

      Multumesc frumos, Ovidiu. Iau ca pe un compliment comentariul tau!

    3. Gabriela spune:

      Daca as fi pusa sa aleg din categoria paste: tagliatellele ar ocupa locul 1, detasat!;) subclasandu-le pe farfalle sau penne.

    4. miha spune:

      de ce nu ne-ai facut si in vacantza asa bunatati? :(( te taxez eu data viitoare cand ne mai vedem

      1. Gabriela spune:

        Ei, am facut eu ceva… dar nu toata lumea gusta la fel!;)

    5. miha spune:

      sa nu ne intelegem gresit…tot ce am mancat facut de manutzele tale a fost foarte bun, dar vad ca delicatese ii faci numai lui Lau😦

      1. Gabriela spune:

        Normal…el este alesul! Si uneori, cobaiul!;)

    6. miha spune:

      asa cobai fericit nu mai gasim noi si ce….vreau sa ma ” cobaiasca ” si pe mine cineva asa

      1. Gabriela spune:

        se aproba;) imi spui data, ora si convenim o degustare. daca scapi, ramai cobaiul meu, daca nu, urmatorul:))

        1. miha spune:

          eu cu sigurantza scap, grasa… da scap, problema e ca ma transform in raie mica ce sunt🙂 si nu mai scapi tu de mine, va trebui sa imi aduci micul dejun la pat ca sunt sigura ca si pe ala il faci bun tare. apropos, pune si idei de mic dejun ( romanesc, englezesc, frantuzesc etc )

        2. Gabriela spune:

          Ok, raie mica ce esti;) o sa ma gandesc si la retete de mic dejun. In curand…

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s